• Mensen met een meervoudige verstandelijke beperking raken en bereiken

De kracht van muziek en theater

Voor wie zetten wij ons in?

Kunst raakt in het hart, heeft een helende en zuiverende werking, aldus Ivo van Hove, directeur van Toneelgroep Amsterdam. Theater en muziek zijn voor ons een middel tot wezenlijk contact met mensen met een beperking, mensen met een grote zorgvraag. Even word je opgetild uit je dagelijkse beslommeringen om de wereld – hoe klein ook – vanuit een ander perspectief te zien en te voelen. Je groeit. Je omgeving groeit met je mee.

Dit geldt voor iedereen, óók voor mensen met een verstandelijke beperking voor wie gesproken taal nog minder van belang is dan voor anderen. Kijken, luisteren, voelen, ervaren, proeven zijn intensieve processen. Beleef je dat met een ander, ontstaat er contact. Leer je van elkaar, elkaar te begrijpen en niet meteen iets te vinden.

Kunst, in ons geval theater en muziek, leidt tot wederzijds begrip en nieuwe inzichten. Als alles wegvalt, blijft muziek en spel over. Daar is in deze tijd van bezuinigingen geld voor nodig en wij kunnen niet anders dan ons daarvoor inzetten!